Garanţii

Garantia Produselor

S.C. Gotero Pro S.R.L., importator de anvelope si camere de aer pentru anvelope, garanteaza calitatea acestor produse împotriva defectelor de fabricatie dupa cum urmeaza:

Termenul de garantie pentru anvelope este de 2 ani de la data vânzarii catre utilizatorul final.

Termenul de garantie pentru anvelope resapate este de 12 luni de la data vânzarii catre utilizatorul final.

Termenul de garantie pentru camere de aer este de 6 luni de la data vânzarii catre utilizatorul final.

Raspunderea vânzatorului, conform prevederilor art. 16 din Legea nr. 449/12 noiembrie 2003, este angajata daca lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la vânzarea produsului la consumatorul final (utilizator).

Garantia se refera la defectele de executie si material.

Termenul de rezolvare a reclamatiilor este de 15 zile calendaristice de la data depunerii reclamatiei scrise la sediul societatii noastre, conform art.11 alin.4 din Legea 449/2003. Important:

Alegerea dimensiunii anvelopei se face conform instructiunilor date de fabricantul autovehiculului. Conditiile normale de utilizare a anvelopelor impun respectarea parametrilor imprimati pe anvelopa referitor la sarcina maxima pe roata, corelata cu presiunea maxima sau minima de utilizare si cu

viteza maxima admisa.

Durata medie de utilizare a anvelopei:

Durata medie de utilizare a anvelopelor este pâna la atingerea unei uzuri a benzii de rulare de 1,6 mm pentru anvelopele de autoturisme si 2 mm pentru anvelopele de camion dar nu mai mult de 36 de luni de la data vânzarii produsului /produselor, consumatorului persoana fizica / juridica.

La anvelopele pentru masini agricole 2 mm cu diametrul jentii pâna la 20″ respectiv 4 mm la cele cu diametrul peste 20″, dar nu mai mult de 48 de luni de la data vânzarii produsului / produselor, consumatorului persoana fizica / juridica.

Conditii de anulare a garantiei:

– taieturi, întepaturi, impact puternic de gropi si borduri sau datorat starii necorespunzatoare a jantei

– anvelope montate pe jenti necorespunzatoare, jentii deteriorate, deformate sau ruginite

– montarea si demontarea defectuoasa a anvelopei

– rulajul cu suprasarcina sau cu presiune necorespunzatoare

– accidente, incendii

– folosirea anvelopelor în regim de curse automobilistice sau competitii

– roti care se încalzesc excesiv

– defectiuni mecanice ale autovehiculului ( sistem de frânare, suspensie, unghiuri )

– neoprirea în timp util a autovehiculului în cazul unei pene

– rulajul cu obiecte dure, ascutite, prinse în spatiul dintre roti jumelate

– depozitare necorespunzatoare

– orice interventie asupra anvelopei de catre utilizator

MODALITATILE DE ACORDARE A GARANTIEI

Orice reclamatie si întreaga documentasie legata de acesta trebuie trimisa la S.C. Gotero Pro S.R.L. Cluj Napoca, Str. Unirii, Nr. 23, ap.10. Reclamatiile vor fi însotite de documentele de cumparare de la consumatorul final (utilizator), Certificat de Garantie (completat cu seria si numarul DOT al anvelopei) si o copie a certificatului de înmatriculare a autovehiculului pe care a fost montata anvelopa reclamata.

Nu se acorda garantie pentru anvelopele cu uzura excesiva ( adâncimea profilului sub 1,6 mm pentru anvelopele de autoturisme; 2 mm pentru anvelope de camion; 2 mm anvelope pentru masini agricole cu diametrul jentii pâna la 20″, respectiv 4 mm la cele cu diametrul peste 20″).

Acordarea garantiei:

În cazul reclamatiilor de calitate în termen de garantie acceptate ca fiind întemeiate, anvelopa se înlocuieste integral în termenul legal de garantie de 2 ani de la cumparare.

Orice înlocuire a produselor va fi facuta în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord între vânzator si consumator. (art. 11, alin.4, din Legea 449/2003)

Garantia acopera cel mult valoarea integrala a anvelopei reclamate.

Drepturile consumatorului sunt asigurate prin O. G. 21 I 1992, Legea 449/2003 si Legea 296/2004.