Termeni şi condiţii

TERMENI ŞI CONDITII

Acest site cu cuprinsul sau (texte, imagini, elemente grafice, baze de date, etc) este proprietatea firmei SC GOTERO PRO SRL. Este strict interzisa utilizarea oricarui continut fara acordul in scris a proprietarului.

Accesul si utilizarea paginii GOTERO.RO implica acceptarea conditiilor de mai jos, precum si a reglementarilor legale romane din domeniu:

1. Obiect

Conditiile generale de fata se aplica vanzarilor de anvelope  prin magazinul online www.gotero.ro, denumite in continuare „produse” SC GOTERO PRO SRL cu sediul in Cluj-Napoca, Strada Unirii,  nr. 23, ap. 10, Judet Cluj, inregistrata in Reg. Com. sub nr. J12/3452/02.09.2019 și codul fiscal 41588189, având contul RO16 BTRL RON CRT 0516 70 4401, deschis la Banca Transilvania.

Utilizatorul/Clientul poate fi orice persoana juridica sau fizica din Romania care creeaza in conditiile prezentate la autentificare un cont de utilizator.

Gotero Pro SRL  isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestui site in orice moment si fara preaviz.

2. Preturi/Costuri

Toate preturile afisate includ TVA 19 %. Gotero Pro isi rezerva dreptul de a modifica preturile in cazuri foarte intemeiate.

In cazul comenzilor a caror valoare depaseste 300 RON, costul transportului va fi suportat de noi .

3. Livrarea

Produsele comandate se livreaza prin firme de curierat rapid la adresa indicata de client! Comenzile se onoreaza in ordinea sosirii si inregistrarii lor, in general in maxim 2 zile de la comanda pentru produsele aflate pe stoc, respectiv in max. 6-30 zile in cazul unor produse lipsa (mai rar cerute).

4. Transferul de riscuri

Indiferent de situatie, incepand de la iesirea produselor din depozitul GOTERO PRO riscurile carora pot fi supuse produsele si ambalajele lor sunt transferate Clientului. Sarcina de aparare incuba Clientul in raport cu transportatorul, pe timpul livrarii. Daca Clientul constata defecte la produse datorate transportului, este obligat sa semnaleze pe foaia de livrare!

5. Plata

Contravaloarea produselor comandate se achita la primire – ramburs in numerar!

Firma de curierat va emite o chitanta fiscala pentru suma incasata ramburs !

6. Certificate de conformitate si garantie

Toate produsele comercializate sunt noi, au marcaj CE (sunt omologate si inregistrate intr-o tara comunitara) pentru a putea fi folosite in reteaua medicala.Produsele vandute de noi se trimit in ambalajul lor original si sunt insotite obligatoriu de Certificate de garantie.

Termenul de garantie pentru anvelope este de 2 ani de la data vânzarii catre utilizatorul final.

Termenul de garantie pentru anvelope resapate este de 12 luni de la data vânzarii catre utilizatorul final.

Termenul de garantie pentru camere de aer este de 6 luni de la data vânzarii catre utilizatorul final.

Raspunderea vânzatorului, conform prevederilor art. 16 din Legea nr. 449/12 noiembrie 2003, este angajata daca lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la vânzarea produsului la consumatorul final (utilizator).Orice reclamatie in perioada de garantie se va lua in considerare numai cu prezentarea Certificatului original de garantie emis de GOTERO PRO si copia facturii fiscale. Reparatiile in perioada de garantie se executa numai la sediul firmei.

7. Responsabilitate

Utilizarea site-lui gotero.ro se face pe raspunderea clientului.

GOTERO PRO nu este raspunzator pentru prejudiciile generate de conexiunea internet in utilizarea, copierea sau afisarea continutului site-ului, declinandu-si, de asemenea, raspunderea, pentru orice dezavantaje care pot surveni din cauza unor erori de software sau alte defectiuni tehnice aparute la server. In efortul sau de a le oferi clientilor informatii actuale, GOTERO PRO va realiza periodic modificari in continutul site-ului, schimbarile referindu-se la informatii despre produse (descrieri, poze, preturi etc). Pozele afisate pe site au caracter informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Promotiile de pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Clientul este singurul responsabil de alegerea produselor si serviciilor, precum si de corespunderea acestora la necesitatile sale. Clientul, in calitate de profesionist, trebuie sa verifice conditiile de utilizare a produselor (termene de valabilitate, contraindicatii, precautii privind utilizarea etc.). Clientul este obligat sa examineze marfurile in mod nemijlocit la receptia acestora.

Orice reclamatie referitoare la cantitate sau defecte se semnaleaza in cel mult 2 zile lucratoare!

Indiferent de caz, responsabilitatea GOTERO PRO  este limitata la cel mult suma totala a valorii produselor comandate de client.

GOTERO PRO nu poate fi facut responsabil de lipsa unor produse din stoc.

8. Returnarea produselor

Conform OUG 134/2014 – cu modificarile ulterioare – comsumatorul are dreptul in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare fara invocarea unui motiv si fara penalitati. Produsele se vor returna pe cheltuiala clientului, in ambalajul original, in starea in care au fost livrate. Clientul poate opta pentru schimbarea produsului cu unul similar sau pentru returnarea contravalorii acestuia in termen de 14 zile.

In acest caz va rugam sa luati legatura telefonic cu noi la telefon +40 0745 492 658 intre orele 8.00-18.00 in zilele de lucru !

Nu se accepta la retur produse deterioarate, folosite necorespunzator sau fara ambalajul original. Nu se accepta produse la retur care au fost importate special la comanda clientului

9. Conditii de garantie

S.C. Gotero Pro S.R.L., importator de anvelope si camere de aer pentru anvelope, garanteaza calitatea acestor produse împotriva defectelor de fabricatie dupa cum urmeaza:

Termenul de garantie pentru anvelope este de 2 ani de la data vânzarii catre utilizatorul final.

Termenul de garantie pentru anvelope resapate este de 12 luni de la data vânzarii catre utilizatorul final.

Termenul de garantie pentru camere de aer este de 6 luni de la data vânzarii catre utilizatorul final.

Raspunderea vânzatorului, conform prevederilor art. 16 din Legea nr. 449/12 noiembrie 2003, este angajata daca lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la vânzarea produsului la consumatorul final (utilizator).

Garantia se refera la defectele de executie si material.

Termenul de rezolvare a reclamatiilor este de 15 zile calendaristice de la data depunerii reclamatiei scrise la sediul societatii noastre, conform art.11 alin.4 din Legea 449/2003. Important:

Alegerea dimensiunii anvelopei se face conform instructiunilor date de fabricantul autovehiculului. Conditiile normale de utilizare a anvelopelor impun respectarea parametrilor imprimati pe anvelopa referitor la sarcina maxima pe roata, corelata cu presiunea maxima sau minima de utilizare si cu

viteza maxima admisa.

Durata medie de utilizare a anvelopei:

Durata medie de utilizare a anvelopelor este pâna la atingerea unei uzuri a benzii de rulare de 1,6 mm pentru anvelopele de autoturisme si 2 mm pentru anvelopele de camion dar nu mai mult de 36 de luni de la data vânzarii produsului /produselor, consumatorului persoana fizica / juridica.

La anvelopele pentru masini agricole 2 mm cu diametrul jentii pâna la 20″ respectiv 4 mm la cele cu diametrul peste 20″, dar nu mai mult de 48 de luni de la data vânzarii produsului / produselor, consumatorului persoana fizica / juridica.

Conditii de anulare a garantiei:

– taieturi, întepaturi, impact puternic de gropi si borduri sau datorat starii necorespunzatoare a jantei

– anvelope montate pe jenti necorespunzatoare, jentii deteriorate, deformate sau ruginite

– montarea si demontarea defectuoasa a anvelopei

– rulajul cu suprasarcina sau cu presiune necorespunzatoare

– accidente, incendii

– folosirea anvelopelor în regim de curse automobilistice sau competitii

– roti care se încalzesc excesiv

– defectiuni mecanice ale autovehiculului ( sistem de frânare, suspensie, unghiuri )

– neoprirea în timp util a autovehiculului în cazul unei pene

– rulajul cu obiecte dure, ascutite, prinse în spatiul dintre roti jumelate

– depozitare necorespunzatoare

– orice interventie asupra anvelopei de catre utilizator

MODALITATILE DE ACORDARE A GARANTIEI

Orice reclamatie si întreaga documentasie legata de acesta trebuie trimisa la S.C. Gotero Pro S.R.L. Cluj Napoca, Str. Unirii, Nr. 23, ap.10. Reclamatiile vor fi însotite de documentele de cumparare de la consumatorul final (utilizator), Certificat de Garantie (completat cu seria si numarul DOT al anvelopei) si o copie a certificatului de înmatriculare a autovehiculului pe care a fost montata anvelopa reclamata.

Nu se acorda garantie pentru anvelopele cu uzura excesiva ( adâncimea profilului sub 1,6 mm pentru anvelopele de autoturisme; 2 mm pentru anvelope de camion; 2 mm anvelope pentru masini agricole cu diametrul jentii pâna la 20″, respectiv 4 mm la cele cu diametrul peste 20″).

Acordarea garantiei:

În cazul reclamatiilor de calitate în termen de garantie acceptate ca fiind întemeiate, anvelopa se înlocuieste integral în termenul legal de garantie de 2 ani de la cumparare.

Orice înlocuire a produselor va fi facuta în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord între vânzator si consumator. (art. 11, alin.4, din Legea 449/2003)

Garantia acopera cel mult valoarea integrala a anvelopei reclamate.

Drepturile consumatorului sunt asigurate prin O. G. 21 I 1992, Legea 449/2003 si Legea 296/2004.

Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei.

10. Litigii

Orice litigiu aparut intre Clienti si SC GOTERO PRO SRL va fi rezolvata pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata din Cluj Napoca.

11. Legislatie aplicabila

Legea comertului electronic – 365/2002

Legea 51/2003 pentru aprobarea OUG. nr. 134/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta

OUG NR. 134/2014 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 134/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

Hotararea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic

Legea 679 / 2016 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date

O.G. 21/1992 si H.G. 394/1995 privind Conditiile de garantie:

Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe

OUG 34/2014 http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf

Important! Acesti Termeni si Conditii de Utilizare precum si utilizarea acestui site sunt guvernate de legile din Romania. Instantele competente din Romania vor avea jurisdictie exclusiva asupra oricaror si tuturor disputelor ce pot aparea intre SC GOTERO PRO SRL si Utilizator/Client. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze